Behandelingen honden en katten

Borstelen en kammen 
Voor een goede verzorging van de vacht en doorbloeding van de huid is borstelen en kammen heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat het meeste vuil wordt verwijderd, de talg wordt verdeeld over de gehele lengte van de haren zodat de vacht gaat glanzen.

Plukken 
Als de vacht plukrijp is worden de stugge dekharen er met de hand uit geplukt. De oude dekharen zitten los in het haarzakje, plukken doet dus geen pijn. 

Effileren 
Het knippen van de vacht met een effileer schaar heet effileren dit geeft een natuurlijker resultaat dan als er met een rechte schaar wordt geknipt.

Knippen 
Een rechte schaar heeft twee dichte bladen en hiermee wordt het haar echt afgeknipt.
Een effileerschaar heeft een soort van tandjes en daarmee wordt de vacht uitgedund en ingekort.

Scheren 
Met een tondeuse kan de vacht ingekort worden vanaf ± 2 mm. tot ± 13 mm. Soms wordt er gebruik gemaakt van een opzet kam om een langere lengte te krijgen.

Ontwollen 
Het verwijderen van loszittende haren d. m. v. wassen, föhnen en het uitborstelen van de overgebleven losse haren.

Ontklitten 
Is het klitvrij maken van de vacht. De meeste honden hebben wel eens een klitje in de vacht b.v. onder de oksels. Alle klitten worden verwijderd, mits de vacht niet te veel geklit of vervilt is deze worden geschoren omdat ontklitten dan te veel pijn doet bij het dier.

Wassen en drogen 
Bijna alle honden worden bij mij in de salon gewassen. Vuil haar werkt niet prettig en is slecht voor het materiaal. De hond wordt gewassen in een speciaal bad . Eventuele huidallergie of speciaal gevoelige huid kunt u voor de behandeling met mij bespreken. Ook hiervoor heb ik passende shampoo's of heeft een shampoo van de dierenarts neem het dan gerust mee dan kunnen we die gebruiken.

 

Wat wij niet doen

Gebitsreiniging is een taak voor de dierenarts. Tandsteen en ontstekingen zitten ook onder het tandvlees. Bij de dierenarts wordt dit onder narcose verwijderd.

De dierenarts zit bij mijn trimsalon om de hoek.

 

PUPPYTRIM

Het is aan te raden om al op vroege leeftijd te komen met uw pup, zodat de pup kan wennen aan het trimmen. Het borstelen, nageltjes knippen enz.

Dit doen we op een speelse wijze.  Puppytrim is gratis tot de leeftijd van 4 maanden.

 

KATTEN

De kat kan worden gekamd zodat loszittende haren worden verwijderd. Bij sommige katten kunnen de losse haren ook uitgeplukt worden. Langharige katten kunnen veel onderwol hebben als dit niet wordt verwijderd gaat de wol klitten en vervilten, dit is zeer pijnlijk voor de kat.

Indien een kat veel klitten in de vacht heeft, kunnen we de kat gedeeltelijk of helemaal scheren.

Het wassen van de kat is ook mogelijk.